Logo
10 x wat mama echt wil voor moederdag
30 Apr 2019

10 x wat mama echt wil voor moederdag

Post by Camilla

Zondag 10 mei is het weer Moederdag. Mijn man was in het begin, zo’n 6 jaar geleden van slag: “Schat, moet ik je een kado geven?”. Gevolgd door “schat, je krijgt niks van mij, je bent mijn moeder niet”. Nee dat snap ik. Dus bedacht hij namens zoontje J wat ik dan kreeg als kadootje. En eerlijk gezegd: ik heb in het verleden best dure kadootjes gehad. Ik wil niet ondankbaar klinken maar de beste kadootjes zijn soms juist niet verpakt in kadopapier. Wat wil mama echt voor moederdag vroeg ik me af? Hier mijn top 10 !


1. Kids bij je in bed

Lekker de dag beginnen met z’n allen in ‘het grote bed’ zoals zoontje J het noemt. Hij kan daar zo van genieten en ook baby C vindt het heerlijk om te kroelen in bed. Dat gaan we dan eens lekker doen. Ze slapen vaak in hun eigen bed, maar ook vaak bij ons in bed.

2. Knuffels

Knuffelen met m’n kindjes. Héérlijk. Die kleine bolle armpjes om je nek of om je been. Dat klein oortje dat stevig tegen je wang aan wordt gedrukt. Kleine kinderen knuffelen écht! Zelf baby C ‘knuffelt’ op zijn manier. Hij duwt z’n voorhoofd tegen mijn kin en wrijf dan heen en weer. En hij ‘slaat’ dan tegelijkertijd met z’n hand zachtjes op m’n wang. Zooo lief.

3. Kusjes

Kleffe, plakkerige kusjes met restjes fruithapje en klodertjes snot. Net als de knuffels héérlijk. Zoontje J wordt wat zuiniger met de kusjes, vooral op school. Meneer is ook al zes jaar en zit in groep 2. Niet cool meer, mam. Baby C probeert het liefdevol. Dan opent hij z’n mond en plant die ergens op m’n gezicht neer, met als gevolg een grote kwijlklodder ergens op m’n gezicht. Dat is toch liefde!

4. Prachtige knutsels van je kids

Ja ik kan echt in tranen uitbarsten bij het zien van keiharde macaronischelpjes in een hartjesvorm geplakt en geverfd. Prachtig gewoon. Zo’n klein opdondertje heeft dat toch maar mooi weer geknutseld voor mama. Vorig jaar hadden ze zelfs een versje ingestudeerd met de juf. Hoe lief is dat!

5. Ontbijt op bed gesmeerd door je kindjes

Hubby brengt elke moederdag ontbijt op bed met zoontje J. Het duurt even (+ 1 uur) maar het is zo lief. Zoontje J kan nu heel veel zelf in de keuken en de laatste jaren maakt hij het ontbijt. Dan krijg ik alles wat hij zelf lekker vindt en waarvan hij denkt dat mama het vast ook wel lekker vindt. En natuurlijk komt hij naast me zitten om alles te proeven of zelf op te eten. Adorable!

6. #moederdagselfie met je kids

Een foto-moment om vast te leggen (en te delen met de hashtag #moederdagselfie ;)). Ik vind het leuk om in ieder geval van het ontbijtmoment een foto te hebben en die neemt hubby meestal. Maar ik neem zelf natuurlijk ook +100 foto’s met de boys.

7. Je kindjes horen lachen

Zoontje J houdt van lachen, en moppen vertellen op zijn manier. Hij probeert ons regelmatig voor de gek te houden en hij vindt zijn kleine nog onhandige baby broertje C hilarisch. I love those moments! Zijn schaterlach is aanstekelijk en ik word er instantly happy van.

8. Samen liedjes zingen

Slaapliedjes of liedjes met eigen verzonnen tekst, alles kan en mag. Zolang iedereen er maar vrolijk van wordt. Baby C ‘zingt’ ook mee, of maakt in ieder geval een soort geluid en wij maken ervan dat hij ook meezingt. Good enough kind!

9. Dansen in de woonkamer

Whoehoe! Gek doen in de woonkamer of dansen in de woonkamer. Ik houd van dansen en als ik een leuk liedje hoor til ik zoontje J nog wel eens op om een dansje te doen. Hij vindt het stiekem ook gewoon leuk! Maar nu vind hij breakdance-moves helemaal hot … dus ik houd het maar bij mijn eigen moves.

10. Hubby in het zonnetje zetten

Liefde voor hubby. Omdat je dankzij hem mama bent geworden! En hij voor je klaar staat en ook deze dag niet vergeten is en samen met de kids er iets speciaals van heeft gemaakt!

Dit was mijn top 10, niks spannends en allemaal heel cliché en sommige zelfs mega cheesy (I know ;)). Maar the best things in life are free right? Moederdag hoeft van mij niet in geld uitgedrukt te worden of dure cadeau’s. Maar het gaat mij om het gevoel, de waardering, de liefde en de kleine happy moments in life with your little ones. Wat wil jij echt voor moederdag?

0 Comments