Logo
De grote lente schoonmaak; tips & tricks
30 Apr 2019

De grote lente schoonmaak; tips & tricks

Post by Camilla

De lente is officieel aangebroken. De eerste zonnestralen zijn gesignaleerd en langzaamaan beginnen wij te hopen op mooier, zachter, warmer weer. Heerlijk het zonnetje in huis. Dé perfecte tijd om je huis een frisse schoonmaakbeurt te geven en te ontdoen van alles wat stoffig, muf en overbodig is geworden in de winter!


Spring feels like a new beginning. Een nieuw begin. Iedereen heeft wel rommeltjes in en rond het huis liggen die weg kunnen. Ben je een ware opruim-freak? Dan zal je geen last hebben van de kriebels in de lente om alles eens lekker onder handen te nemen. Elk huis met kids heeft zeker 1 x in het jaar een goede schoonmaakbeurt nodig. De lente is daar ideaal voor. Ruimte in je huis, geeft ruimte in je hoofd. (En een leuke bijkomstigheid: extra ruimte om weer meer te shoppen.). Zet een muziekje op en start spring cleaning!

Boenen, boenen & poetsen

De oven, magnetron, het fornuis, de afzuigkap, achterin de kastjes, de voorraadkast: genoeg om je handen aan vuil te maken. Alles kan grondig schoongemaakt worden. Tip: plaats een bakje azijn om nare geurtjes te ontrekken aan het kastje. Je tapijt en gordijnen kun je speciaal (laten) reinigen om weer fris te worden. Alle lampen en lampenkappen afstoffen. Je badkamer, de slaapkamers en de toiletten verdienen ook een grondige aanpak. Verplaats (voor zover mogelijk) meubels om alles te kunnen boenen en poetsen en alle oude stof te verwijderen. De winterkleding kan opgeruimd worden zodat er weer ruimte is in je kasten voor frisse lente kleding. Vergeet niet ook de zolder, tuin en de schuur goed onder handen te nemen. Denk ook aan je werkplek in huis, je mobiele telefoon, je laptop en dergelijke.

Don’t forget yourself and your family

Ben je zelf niet ook wat stoffig geworden? Bedenk wat je zelf (en je gezin en kids misschien) nodig hebben om fris en fruitig voor de dag te komen. Als je de kledingkasten hebt uitgemest dan heb je al stap 1 genomen. Maar je kunt ook verder kijken: een knipbeurt, een dagje naar de sauna, een nieuw make-upje, een goed gesprek met je man, tijd met je kindjes. Samen doornemen wat jullie de afgelopen tijd hebben meegemaakt en hoe je weer samen verder gaat en een frisse start gaat maken deze lente.

Verse bloemen & plantjes

De leukste manier om al je harde werk te belonen is een mooie vaas met verse bloemen op tafel te zetten. Het huis en de tuin opvrolijken met kleurijke bloemen en plantjes. So springy en kleine blijmakers!

0 Comments