Logo
Moeder en zoon uitstapjes
30 Apr 2019

Moeder en zoon uitstapjes

Post by Camilla

In dit artikel een aantal moeder en zoon uitstapjes ideetjes die mij zelf leuk lijken. En natuurlijk hoor ik graag ook wat jullie jongens-mama’s leuk vinden om samen te doen met de boys? Afgelopen paasdagen was onze Nugget, zoontje J van 6 jaar, een paar dagen vrij.

Al langere tijd was ik van plan om wat meer quality time met hem door te brengen. Gewoon met z’n tweeën iets leuks doen. Dus dit was een mooi moment. Met meiden doe je misschien andere dingen dan met jongens. Ik ben veel buiten met hem, dat heeft hij echt nodig. Hier een paar ideetjes waar ik op gebrainstormd heb! Misschien heb je er wat aan en anders hoor ik graag jullie tips!


1. Doe iets actiefs

Onze nugget wordt niet echt blij van knutselen en kleuren. Op zijn tijd een bordspelletje of memory, maar verder alles wat actief is vind hij vele malen leuker. Dat kan ook in huis! Wij spelen brandweertje, politie’tje en ‘cars’ waarbij we als auto’s door ‘t huis rennen. Just sayin’ be creative! Hij moet echt zijn energie ergens kwijt, en fantasie heeft hij genoeg!

2. Doe iets buiten

All day, everyday naar buiten met boys. Rennen, uitwaaien om vervolgens al hun energie kwijt te raken en weer lekker thuis te zijn. Ik ga altijd even met ze naar de speeltuin in de wijk of een ommetje lopen. Waterballonnen kapot gooien in de zomer is ook altijd een succes! Ik kijk dan niet alleen toe, maar doe ook echt mee met rennen, glijden, schommelen, voetballen. Dat vind hij geweldig!

3. Doe chill

Lekker chillen!!! Ik merk dat onze kleine man soms ook ‘gewoon even wil chillen’. We gaan ‘loungen’ op de bank. Bankhangen dus. Hij geniet daar van. Niet eindeloos naar de tv staren maar even rustig zitten en praten. Er komen dan echt de wildste verhalen naar boven over al zijn avonturen.

4. Doe iets speciaal voor hem

Toen hij ongeveer 3 jaar was, was hij helemaal weg van politie-tje spelen. Ik verbouwde dan vaak de hele woonkamer. Met dekens, kussens, de wasmand, en verkleedkleren bouwden wij onze eigen politiescene. De houten pollepels waren onze wapens, we hadden petten op als echte politiemannen, we hadden onze eigen boot en gingen met z’n tweeën –  in de woonkamer – op zoek naar boeven. Ik merkte dat hij zulke momenten super speciaal vond. Hij had het er nog uren over voor het slapen gaan.

5. Bak iets met hem

Elke jongen heeft wel iets wat hij lekker vind. En ook al houd jouw jongen niet van bakken, koken, knutselen of iets dergelijks probeer hem erbij te betrekken. Ik maak cupcakes met hem. Ik vraag aan hem of hij dan het beslag wil mengen ‘omdat hij dat zo supergoed kan’ zeg ik dan. Nou dan wil hij wel hoor, en met de mixer aan de slag gaan is ook nog eens reuze interessant. Het versieren van de cupcakes vind hij dan weer niks aan. Maar als ze helemaal klaar zijn roep ik “zoo deze zijn lekker, jij hebt vast supergoed gemixt daarom zijn deze cupcakes zoo lekker geworden”. En elke keer komt hij nu al aanlopen als er ‘gemixt’ moet worden!

6. Gooi iets in het water

Stenen en takjes in het water gooien levert echt uren plezier op hier. Elke keer een dikke schaterlach er achter aan. Ik snap nog steeds niet helemaal wat er leuk aan is, maar hij vind het leuk en ik doe gezellig mee!

Ik heb echt moeten leren dat mama de dingen anders doet dan papa en dat is ok. Dat onderscheid begrijpt hij op de een of andere manier al van jongs af aan. Ik merk dat zoontje J bij papa veel meer op hem wil lijken, stoer wil doen, echte-mannen-dingen-doen. Terwijl hij met mij heel anders is. Dan kan hij zijn ‘zachtere’ kant laten zien en leren kennen. En daar kan ik hem in begeleiden.

Wij zijn uiteindelijk op zijn vrije dag samen met de trein naar Den Haag geweest. We zijn ergens wat gaan drinken, daarna naar de film en samen nog wat gaan eten. Hij vond het een heerlijke ‘chille’ dag met mama zei hij! Supertof! Wat doe jij samen met jongens en ik hoor graag jullie tips?

0 Comments