Logo
Onderwerpen waar ik niet over blog
30 Apr 2019

Onderwerpen waar ik niet over blog

Post by Camilla

Ik ben ooit met bloggen begonnen in het Nederlands op blogger.com en via wordpress.com. Daarvoor blogde ik al als jong meisje in het Engels. Het bloggen is iets wat ik graag doe. Het is een hobby, een bezigheid die ik leuk vind. Ik houd ervan om achter de schermen aan de website te sleutelen. Om meer te lezen over WordPress, plugins, html en noem maar op. Het opschrijven van tekst  en van me afschrijven van tekst gaat me vaak makkelijker af dan praten. Daarom houd ik van bloggen. Toch zijn er onderwerpen die ik bewust niet aankaart. Ik vertel je in dit artikel waarom.

Onze jongens

Niet over je kinderen bloggen op een mamablog? Ja, niet in detail tenminste. Wij (mijn man en ik) zijn het erover eens dat wij de kindjes niet met naam en foto’s van hun gezicht op internet willen hebben. Ze kiezen er zelf niet voor. En hoewel ik heel graag alles wil delen en heel open wil zijn over ons leven wil ik ook dat zij zelf de keuze kunnen maken of zij met hun gezicht op internet willen. Net zoals ik dat nu ook zelf kan kiezen.

Op dit blog bespreek ik wel hun leeftijden, zodat er voor andere moeders herkenbaarheid is over in welke leeftijdsfase mijn kinderen in zitten. Maar dit blog gaat vooral over mij als mama en mijn ervaringen. Dit blog is geen dagboek van ons leven of het leven van mijn kinderen. Ik probeer divers te zijn en allerlei onderwerpen te bespreken. Ik probeer over het moederschap te schrijven, mijn ervaringen en leermomenten, maar ook nieuwtjes, leuke lifestyle-, beauty- en fashionblogs te schrijven.

Mijn man & onze relatie

Hij kiest er dus niet voor om op het internet te zijn. Hij heeft liever niet dat ik over hem blog of blogs online plaats met foto’s van hem. Dat doe ik dus niet. Ik maak soms foto’s waar hij onherkenbaar in beeld is. Als hij het daarmee eens is dan plaats ik de foto online. Anders niet. Ik refereer wel aan mijn man in blogposts als “hubby”, maar ik noem hem niet bij zijn naam i.v.m. zijn privacy. Natuurlijk gaan wij in gesprek met elkaar over opvoeden van de jongens, onze relatie, ouders zijn en noem maar op. De gesprekken die wij hebben zal ik hier niet bespreken. Ik gebruik de gesprekken wél om een onderwerp aan te snijden of een algemeen onderwerp te omschrijven. Niet die gesprekken waar ik weer teveel heb uitgegeven aan schoenen of iets dergelijks die ik echt-super-nodig-moest-hebben-je-snapt-het-wel soort gesprekken.

‘Zware’ onderwerpen

Onderwerpen zoals geloof en politiek zul je hier niet voorbij zien komen. Ik houd me graag neutraal in blogland en in het echte leven. Ik heb wel een mening over deze zaken maar ik vind het niet nodig, en niet de plaats om die op mijn blog te ventileren. Ik houd het graag luchtig, maar wil wel alle kanten van mijn ervaringen in het moederschap belichten. En ik wil graag leuke actuele artikelen publiceren die jonge mama’s aanspreken.

Familie en vrienden

Ik weet dat er familieleden en vrienden meelezen. En hoewel sommige mensen bepaalde situaties zullen herkennen wil ik iedereen zijn privacy respecteren en daarom blog ik ook niet over die personen met naam en toenaam. Om een privacy redenen houden we ook ons werk privé.

Het meeste waar ik niet over blog heeft met privacy te maken. Het andere met zware onderwerpen. Ik kies bewust wat ik wel en niet op internet plaats. Hoe ga jij om met onderwerpen die je liever vermijd? Of waar je liever niet over schrijft op je blog of social media accounts?

0 Comments