Logo
Waar shopt mama zelf?
30 Apr 2019

Waar shopt mama zelf?

Post by Camilla

Ik was altijd verliefd op de Zara. Maar nu ben ik een beetje verdwaald op shopping gebied. Ik weet het niet meer zo goed. Ik heb laatst heel vakkundig a la KonMari mijn eigen kleding opgeruimd en er is echt heel weinig over. Een paar broeken, enkele shirts en al mijn schoenen. Hoe lelijk ook, die kan ik moeilijk wegdoen. Ik heb het gevoel dat mijn smaak en mijn kledingstijl na de geboorte van de jongens is veranderd. En zelfs bij mijn favoriete winkels zoals de Zara kan ik het ook niet altijd meer vinden.

Waar shopt mama zelf?

Op dit moment nergens. Ik weet het gewoon niet zo goed. We waren laatst in de Zara voor hubby en ik heb zelf heel even langs de rekken gelopen en gekeken, maar ik zag echt niks leuks. Dus liep ik mee met hubby om naar zijn nieuwe slim fit jeans te kijken en daarna naar boven naar de jongensafdeling. Daar blijf ik het langste hangen. Ik kies nu voor mezelf even niks. Ik wil geen miskopen doen, en met de basics die ik nu heb kom ik een heel eind. Ik mix & match wat af. Ik merk dat ik toch wel vaak kies voor basic zwart, wit, grijs en jeans. Ik heb alles met kleur verbannen uit m’n kast. Not sure why, maar dat voelde even niet meer bij mij passen. Dus ik was superblij toen de H&M gids op de deurmat viel (heb je Doutzen Kroes gespot in groene bikini?)! Even weer inspiratie opdoen voor de zomer!

Wat is mijn eigen stijl nou?

Na de eerst bevalling voelde ik me verloren. Mijn lichaam was veranderd, ik voelde me anders. Niet perse een mommy-fashion-stijl-gevoel. Zo van I don’t care anymore. Nee dat zeker niet! Maar ik was meer aan het zoeken wat past er bij mij en mijn nieuwe rol en lichaam. En nu na ons tweede zoontje heb ik het gewoon wéér. Ik merk wel dat ik terugval op oude vertrouwde merken waarvan ik ongeveer de pasmaat ken en waarvan je weet hoe het bij je lichaam past. Dat is zo bij bv. de Zara en de H&M. Ik zou nu niet zo snel bij allerlei webshops kleding kunnen of willen bestellen.

Hoe vind ik mijn stijl terug?

Door te pinnen! Op Pinterest heb ik een bord aangemaakt “Mama style” en daar pin ik allerlei foto’s op op fashion gebied die mij aanspreken. Als ik zo kijk naar het bord denk ik dat de stijl die mij het meeste aanspreekt nu echt comfy, edgy, stoer maar ook classy is. Een mix van mijn oude stijl (netjes, hakjes, rokjes, blousjes) en mijn maybe-nieuwe-stijl (sneakers, jeans, basic shirt, met mooie tas en accessoires). Qua kleur kijk ik veel naar basic kleuren, dat zie je ook op mijn pin-bord: veel zwart, wit, grijs. Maar ik ben er dus nog niet helemaal uit. Ik zie op tegen de zomer (o.a. i.v.m. een operatie vanwege mijn gezondheid) dus daar focus ik even niet op. Ik ga lekker voor het seizoen erna, wanneer ik hopelijk beter in mijn vel zit, ook echt beter ben en me kan focussen op wie ik ben… fashion-wise dan.

Voor nu kan ik wel jullie hulp gebruiken! Wat zijn jouw tips op fashion gebied? Hoe kleed jij je en waar grijp jij naar nu je mama bent? Maar eerst ben ik benieuwd: Is jouw fashionstijl veranderd nadat je moeder bent geworden en hoe? En hoe vond jij jouw stijl terug? En waar shop jij?

0 Comments